UMTAS, raketë prodhim turk për helikopterin kombëtar

Vazhdojnë punimet e projektit të raketës kombëtare turke e testuar me sukses “UMTAS”.

703970
UMTAS, raketë prodhim turk për helikopterin kombëtar

Vazhdojnë punimet e projektit të raketës kombëtare turke e testuar me sukses “UMTAS”.

Kjo raketë kundërtank e gjeneratës së re me trajektore të gjatë ka testatë gjurmuese infra të kuqe.

Raketa “UMTAS”e zhvilluar nga Kompania turke e industrisë së mbrojtjes "Roketsan në kuadër të projektit, ka kaluar me sukses testet e goditjes dhe nuk ka mbetur më asnjë pengesë në mënyrë që të mund të integrohet në helikopterë, drone, mjete ushtarake tokësore, platforma lëshuese të palëvizshme, gjuajtës të lehtë dhe platforma detare.

Me përfundimin e punimeve UMTAS do të integrohet në helikopterët sulmuese kombëtar ATAK.

Raketat UMTAS dhe OMTAS të prodhuara nga kompania turke ROKETSAN për të plotësuar nevojat për anti-tank të Forcave të Armatosura Turke kishin kaluar me sukses testin e goditjeve.Lajme të ngjashme