Çavushollu zhvillon një bisedë telefonike me Tillerson

Ministri i Jashtëm Mevlyt Çavushollu (Mevlüt Çavuşoğlu) zhvilloi një bisedë telefonike me shefin e diplomacisë amerikane, Rex Tillerson.

Çavushollu zhvillon një bisedë telefonike me Tillerson

Ministri i Jashtëm Mevlyt Çavushollu (Mevlüt Çavuşoğlu) zhvilloi një bisedë telefonike me shefin e diplomacisë amerikane, Rex Tillerson.

Në bisedën Çavushollu-Tillerson u sjqyrtuan çështjet e luftës kundër terrorit me në krye DAESH-in dhe temat rajonale.

Mbledhja e Ministrave të Jashtëm të Koalicionit Global në luftën kundër DAESH-it do të zhvillohet ditën e mërkurë në Uashington.

Sipas informacioneve të marra nga burimet diplomatike, në bisedën ndërmjet Çavushollusë dhe homologut amerikan u vlerësuan përgatitjet në lidhje me këtë mbledhje.  

Të dy ministrat ranë dakord që në takimin e ardhshëm të shkëmbejnë mendime në lidhje me zhvillimet e fundit në Siri.

Biseda telefonike u zhvillua me kërkesë të shefit të diplomacisë amerikane, Rex Tillerson.Lajme të ngjashme