Në Gjermani mbi 100 mijë fëmijë turq u jepen familjeve katolike gjermane

Sipas gazetës Star, edhe pse Gjermania dhe Holanda reagojnë ndaj kritikave për nazizmin, ato që bëhen ndaj myslimanëve në këto vende dhe veçanërisht ndaj turqve të sjellin në mendje nazizmin.

692730
Në Gjermani mbi 100 mijë fëmijë turq u jepen familjeve katolike gjermane

Sipas gazetës Star, edhe pse Gjermania dhe Holanda reagojnë ndaj kritikave për nazizmin, ato që bëhen ndaj myslimanëve në këto vende dhe veçanërisht ndaj turqve të sjellin në mendje nazizmin.

Nazizmi që nënkupton spastrimin etnik dhe fetar ndaj hebrenjve gjatë Luftës së II Botërore, në Gjermaninë dhe Evropën e ditëve të sotme është ringjallur si spastrim “sistematik i turqve dhe myslimanëve”.

Fëmijët e familjeve myslimane me arsye sa për tu thënë merren nga familjet myslimane dhe duke bërë që të harrojnë fenë, gjuhën, racën dhe kulturën e tyre, përpiqen ti kthejnë në “armiq të turqve dhe myslimanëve”.

Që nga viti 1965 e deri më sot mbi 100 mijë fëmijë turq me pretendime të ndryshme janë marrë nga krahët e familjeve të tyre dhe i janë dhënë familjeve gjermane dhe katolike duke u munduar ti largojnë këta fëmijë nga struktura e tyre etnike dhe nga feja e tyre.Lajme të ngjashme