Ministri i Koresë së Jugut në Turqi për hedhjen e themelit të urës “Çanakkale 1915”

Ministri i Tokës, Infrastrukturës dhe Transportit të Koresë së Jugut, Ho-in Kang erdhi në Turqi për ceremoninë e hedhjes së themelit të urës “Çanakkale 1915”.

Ministri i Koresë së Jugut në Turqi për hedhjen e themelit të urës “Çanakkale 1915”

Ministri i Tokës, Infrastrukturës dhe Transportit të Koresë së Jugut, Ho-in Kang erdhi në Turqi për të ceremoninë e hedhjes së themelit të urës “Çanakkale 1915”.

Kryeministri Binali Jëlldërëm (Binali Yıldırım) priti ministrin mysafir në Rezidentët Zyrtare.

Në takim duke u nënvizuar vullneti i përbashkët për të çuar edhe më përpara në çdo fushë marrëdhëniet dypalëshe të ngritura mbi miqësinë historike dhe solidaritetin, u rikujtua se me rastin e 60-vjetorit të marrëdhënieve diplomatike ndërmjet dy vendeve, viti 2017 është shpallur Viti i Kulturës Turqi-Kore e Jugut.

Në pritje gjithashtu u bisedua edhe për mbylljen e deficitit tregtar ndërmjet dy vendeve, rritja e investimeve dhe turizmit si dhe lufta kundër organizatës terroriste gyleniste/ struktura paralele në shtet (FETO/PYD).  

Kontinentet e Azisë dhe Evropës do të bashkohen edhe një herë nëpërmjet urës më të gjatë të varur në botë që do të ndërtohet në Çanakkala.

Themeli do të hidhet në 18 mars 2017. Distanca ndërmjet dy kullave do të jetë 2013 metra ndërsa gjatësia e urës do të jetë 5 169 metra.

Ura që do të kushtojë 10 miliardë lira turke (afërsisht 3 miliardë dollarë) do të përfundojë brenda 5 vjetësh.Lajme të ngjashme