Turqia përgatitet për një punësim të shkallës së gjerë në sektorin e shëndetësisë

Ministri i Shëndetësisë, Rexhep Akda (Recep Akdağ) tha se do të sigurohen vende punë të reja për 30 mijë punonjës në sektorin e mjekësisë.

Turqia përgatitet për një punësim të shkallës së gjerë në sektorin e shëndetësisë

Ministri i Shëndetësisë, Rexhep Akda (Recep Akdağ) tha se do të sigurohen vende punë të reja për 30 mijë punonjës në sektorin e mjekësisë.

Ai bëri të ditur se edhe mbi 600 mjekë sirianë që gjenden në Turqi do të kalojnë nga trajnimi dhe do të mund të shërbejnë për pacientët sirianë në Turqi.

Ndërkaq Turqia ka përshpejtuar edhe prodhimin e barnave (ilaçeve) vendore.

Ministri turk tha se me përshpejtimin e prodhimit të barnave në vend në vitet në vijim do të parandalohet importi i barnave nga jashtë që kapin vlerën e 8 miliardë lirave turke.Lajme të ngjashme