Erdoan: Turqia do të udhëhiqet ashtu siç ka dëshiruar prej kohësh

Presidenti Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan), në lidhje me referendumin e kushtetutës, tha se në Turqi nuk do të ndryshojë regjimi por sistemi i udhëheqjes, Republika do të jetojë përgjithmonë.

675296
Erdoan: Turqia do të udhëhiqet ashtu siç ka dëshiruar prej kohësh

Presidenti Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan), në lidhje me referendumin e kushtetutës, tha se në Turqi nuk do të ndryshojë regjimi por sistemi i udhëheqjes, Republika do të jetojë përgjithmonë.  

Presidenti Erdoan në ceremoninë e inaugurimit kolektiv në rrethin Elazë (Elazığ) tha se uniteti, dashuria për atdheun dhe flamurin në këtë rreth është aq e madhe dhe e shquar sa që duhet të jetë shembull për tërë Turqinë.  

“Turqia më në fund do të fitojë sistemin e udhëheqjes të cilin e ka kërkuar prej vitesh. Emri i tij është sistemi i qeverisë presidenciale”.

Presidenti Rexhep Tajip Erdoan tha se në parlament kërkojnë të rinj të zgjedhur në moshën 18-25 vjeç.Lajme të ngjashme