Rrjeti i metrove të Stambollit, nga zero në rekord

Sipas lajmit të Gazetës “Vatan”, metroja e Stambollit që në vitin 2000 ishte 8.5 kilometra e gjatë, në vitin 2023, pas Shteteve të Bashkuara të Amerikës, do të jetë më e gjata në botë.

Rrjeti i metrove të Stambollit, nga zero në rekord

Para 17 vjetësh kur u inaugurua metroja e Stambollit Taksim-Levent, ajo krahasoj me rrjetin e metrove të ngjashme me qytetet e Nju-Jorkut, Parisit, Moskës, etj.

Kurse sot kjo tablo ka ndryshuar.

Linja 8.5 kilometra e gjatë sot ka arritur në 150 kilometra dhe vazhdon të ndërtohet duke u zgjeruar.

Deri në vitin 2019 gjatësia e rrjetit të metrove do të arrijë në 489 kilometra kurse në vitin 2023ö kur të përfundojë rrjeti metror i Stambollit prej 1 mijë kilometrash, metropoli turk do të radhitet i dyti pas Nju-Jorkut.   Lajme të ngjashme