Mburoja e Eufratit: Asgjësohen 4 terroristë të DAESH-it

Në kuadër të operacionit “Mburoja e Eufratit”, filluara më 24 gusht nën udhëheqjen e Forcave të Armatosura të Turqisë me qëllim të spastrimit të veriut të Sirisë nga elementet e terrorit, u asgjësuan 4 terroristë të DAESH-it.

Mburoja e Eufratit: Asgjësohen 4 terroristë të DAESH-it

Në ditën e 97-të të operacioneve elementet e Ushtrisë së Sirisë së Lirë morën kontrollin e fshatrave Haliliye, Ajami, dhe Shabviran. Në operacion u sekuestruan dy mitraloza kundërajrorë dhe një automjet me armë.

Në një komunikatë të lëshuar nga Forcat e Armatosura të Turqisë u tha se forcat ajrore turke kanë bombarduar 4 ndërtesa të organizatës terroriste DAESH.

Forcat e Armatosura Turke që mbështesin operacionin e koalicionit në veri të Irakut, që përdoret nga organizatave terroriste dhe përbëjnë një rrezik të drejtpërdrejtë ndaj zonës kufitare të Turqisë, tregojnë një sensibilitet të madh që të mos dëmtohet populli civil i rajonit.  Lajme të ngjashme