Java e Gjysmë Hënës së Kuqe Turke

Sot festojmë javën e Gjysmë Hënës së Kuqe Turke Këzëllaj (Kızılay). Këzëllaj i themeluar për të ndihmuar të ndikuarit nga fatkeqësitë natyrore dhe luftërat vazhdon punimet që prej vitit 1868 e deri në ditët tona.

Java e Gjysmë Hënës së Kuqe Turke

Gjysmë Hëna e Kuqe që është në gatishmëri për të mbërritur e para aty ku përjetohen fatkeqësi dhe për të ndihmuar njerëzit në nevojë si brenda ashtu edhe jashtë vendit deri sot ka realizuar shumë suksese.

Ajo u vjen në ndihmë jo vetëm njerëzve në nevojë në rastet e fatkeqësive por siguron edhe nevojën më të madhe të gjakut për njerëzit e sëmurë.

Urojmë Këzëllajin, këtë institut ndihme vullnetare që ka dyert e hapura për të gjithë njerëzit në nevojë dhe i urojmë suksese të mëtejshme në punën e tyre.Lajme të ngjashme