Kahraman uron 93-vjetorin e shpalljes së Republikës

Kryetari i Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë Ismail Kahraman publikoi një mesazh me rastin e 93-vjetorit të shpalljes së Republikës.

Kahraman uron 93-vjetorin e shpalljes së Republikës

“Ne jemi në vitin e 93-të të Republikës së shpallur në 29 tetor 1923. Me këtë rast i uroj popullit gëzuar” u shpreh Kahraman.

Planet e shteteve imperialiste u prishën me këmbënguljen dhe vendosmërinë e kombit tha Kahraman dhe shtoi: “Me hapat që kemi  hedhur përforcuam lirinë dhe pavarësinë tonë”.

Në mesazhin e tij kryeparlamentari turk nuk harroi edhe dëshmorët e 15 korrikut.

Kryetari i Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë Ismail Kahraman kërkoi rahmet nga Allahu për të gjithë dëshmorët dhe falënderoi Ataturkun që themeloi Republikën dhe shokët e tij të luftës.Lajme të ngjashme