Operacioni ‘Mburoja e Eufratit’ vazhdon përparimin edhe në ditën e 66-të

Në ditën e 66-të të operacionit ‘Mburoja e Eufratit”, që filloi në pararojën e Turqisë në 24 gusht për të pastruar veriun e Sirisë nga elementet terroriste, 8 opozitarë ranë dëshmorë dhe 34 të tjerë mbetën të plagosur.

Operacioni ‘Mburoja e Eufratit’ vazhdon përparimin edhe në ditën e 66-të
Operacioni ‘Mburoja e Eufratit’ vazhdon përparimin edhe në ditën e 66-të
Operacioni ‘Mburoja e Eufratit’ vazhdon përparimin edhe në ditën e 66-të

Që nga fillimi i operacionit e deri më sot janë marrë nën kontroll 164 zona të banuara dhe rreth afërsisht 1 305 kilometra katrorë.

Deri më sot janë pastruar 32 mina dhe janë shpërthyer në mënyrë të kontrolluar 1 362 bomba artizanale.

Kurse forcat e koalicionit, në dy operacionet ajrore kundër DAESH-it të përcaktuar në lokalitetin “Numan”, asgjësuan 2 terroristë.

Në operacione gjithashtu u goditën 127 objektiva të DAESH-it dhe 8 objektiva të PKK-së duke penguar aftësinë e manovrimit të terroristëve.

Që nga fillimi i operacionit e deri më sot janë marrë nën kontroll 164 zona të banuara dhe rreth afërsisht 1 305 kilometra katrorë.

Ndërkaq në operacion u asgjësua edhe një automjet me armë mbi të dhe një armë tjetër e rëndë.

Që nga fillimi i operacionit e deri më sot janë pastruar 32 mina dhe janë shpërthyer në mënyrë të kontrolluar 1 362 bomba artizanale.Lajme të ngjashme