Azia dhe Evropa do të bashkohen përsëri me urën që Turqia do të ndërtojë mbi Dardanele

Ura më e madhe e varur në botë do të ndërtohet në Çanakkala.

Azia dhe Evropa do të bashkohen përsëri me urën që Turqia do të ndërtojë mbi Dardanele

Kontinentet e Azisë dhe Evropës do të bashkohen edhe një herë nëpërmjet urës më të gjatë të varur në botë që do të ndërtohet në Çanakkala.

Dje u shpall tenderi i urës ndërsa në 26 janar do të merren ofertat.

Kurse themeli do të hidhet në 18 mars 2017. Distanca ndërmjet dy kullave do të jetë 2013 metra ndërsa gjatësia e urës do të jetë 5 169 metra.

Ura që do të kushtojë 10 miliardë lira turke (afërsisht 3 miliardë dollarë do të përfundojë brenda 5 vjetësh.

Tenderin do ta fitojë firma që zotohet që do ta mbarojë më shpejt projektin.


Fjalët Kyçe: Çanakala , ura e varur , Dardanele

Lajme të ngjashme