Turqi - Gazetarët rusë njihen me gjurmët e grushtit të shtetit

12 gazetarë nga Federata e Rusisë kanë ardhur në Turqi për të parë në vend gjurmët e grushtit të shtetit të Organizatës Terroriste Guleniste Struktura Paralele në Shtet (FETO/PDY) në 15 korrik.

589861
Turqi - Gazetarët rusë njihen me gjurmët e grushtit të shtetit

Gazetarët rusë vizituan TRT

12 gazetarë nga Federata e Rusisë erdhën në Turqi për të parë në vend gjurmët e grushtit të shtetit të Organizatës Terroriste Guleniste Struktura Paralele në Shtet (FETO/PDY) në 15 korrik.

Delegacioni me gazetarët rusë erdhi në Turqi me ftesë të Drejtorisë së Përgjithshme të Shtypit dhe Informacionit dhe ndalesa e parë e tyre ishte TRT-ja, një nga objektet që u bastis nga puçistët natën e 15 korrikut.

Gazetarët mysafirë vizituan Studion e Popullit – 15 Korriku, ku punonjësit ishin marrë peng dhe ishte lexuar komunikata ilegale.

Gazetarët morën informacione lidhur me atë se çfarë ndodhi natën e tentativës për grusht shteti në televizionin publik të vendit.

Përveç TRT-së gazetarët rusë vizituan edhe Departamentin e Kryeministrinë për Diasporën dhe Komunitetet e Afrishme.

Më pas delegacioni u takua me veteranët e 15 korrikut, prej të cilëve dëgjuan edhe një herë nga goja e parë se përjetoi vendi atë natë.

Gazetarët rusë pohuan se ishin impresionuar shumë nga hapësirat e bombarduara nga avionët luftarakë në parlament (TBMM), ku gjetën rastin të shikojnë me sytë e tyre gjurmët e tentativës për grusht shteti.

Gazetarët ishin prekur shumë edhe nga përpjekja legjendare e popullit kundër puçit ushtarak, ndërsa shtuan se secili prej veteranëve dhe të mbijetuarave të asaj nate me të cilin kishin pasur mundësi të bisedonin kishte qenë një hero.Lajme të ngjashme