Turqia dënon vendimin e Izraelit për ndërtimin e vendbanimeve shtesë

Turqia dënoi Izraelin që ka dhënë lejen e ndërtimit të vendbanimeve të reja në tokat që ka pushtuar në Palestinë.

Turqia dënon vendimin e Izraelit për ndërtimin e vendbanimeve shtesë

Në deklaratën e bërë nga Ministria e Jashtme e Turqisë theksohet se Izraeli vazhdon të pushtojë tokat palestineze duke shkelur ligjet ndërkombëtare.

“Ne dënojmë miratimin e ndërtimit të 98 vendbanimeve të jashtëligjshme shtesë të izraelit në tokat palestineze” theksohet në deklaratën e bërë nga Ministria e Jashtme.

Ministria turke tërhoqi vëmendjen se veprimtari të tilla dëmtojnë zgjidhjen me dy shtete dhe kërkoi nga Izraeli që të heq dorë sa më parë nga sjellje të tilla.Lajme të ngjashme