Në Turqi operacionet janë 60% më të lira se në Evropë

Sipas një lajmi të të përditshmes “Yeni Şafak” disa operacione në Turqi realizohen me një çmim 60% më të ulët se në vendet e Evropës, gjë që e bën Turqinë një destinacion të preferuar për pacientët e huaj.

Në Turqi operacionet janë 60% më të lira se në Evropë

Turqia, vend që synon ta ngrejë në 20 miliardë dollarë nivelin e ardhurve nga turizmi shëndetësor, vazhdon të shënojë suksese në thithjen e pacientëve të huaj falë kjo avantazhit në kosto dhe infrastrukturës teknologjike.

Dhe ky sukses pasqyrohet edhe në shifra. Numri pacientëve të huaj që kanë preferuar Turqinë për trajtim mjekësor kët0 6 vitet e fundit është 5-fishuar dhe ka arritur në 600 mijë. Kurse të ardhurat që janë siguruar përmes këtij sektori i kapërcejnë të 2,5 miliardë dollarët.

Ajo që e bën Turqinë një destinacion tërheqës për pacientët e huaj është se disa operacione janë 60% më të lira se në vendet e Evropës.Lajme të ngjashme