Turqi - Papunësia në maj 9,4%

Sipas të dhënave që ka publikuar Instituti i Statistikave të Turqisë (TUIK) në muajin maj është realizuar në nivelin e 9,4%.

Turqi - Papunësia në maj 9,4%

Shkalla e papunësisë në Turqi është në nivelin e 9,4%.

Instituti i Statistikave të Turqisë (TUIK) ka publikuar të dhënat në lidhje me inflacionin e muajit maj.

Sipas të statistikave të fundit numri i të papunëve në mbarë Turqinë për personat 15 vjeç e lartë është llogaritur në 2 milionë e 895, duke u rritur me 106 mijë në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të mëparshëm. Ndërsa shkalla e papunësisë është rritur me 0,1 pikë dhe arriti në nivelin 9,4%.

Raporti i papunësisë në muajin maj në krahasim me majin e 2015 është rritur me 0,1 pikë. Në muajin prill papunësia kishte qenë 9,3%.Lajme të ngjashme