I ashtuquajtur udhëheqës i PKK-së vritet në atentat

Një tjetër goditje e rëndë për organizatën terroriste separatiste PKK.

I ashtuquajtur udhëheqës i PKK-së vritet në atentat

Një nga të ashtuquajturit përgjegjës i lartë i organizatës terroriste separatiste, Ferman Hysejin (Ferman Hüseyin) u vra në një atentat në Siri.

Zëdhënësi i Brigadave të Tel Hamis që luftojnë kundër regjimit në Siri, Halid el Hasekavi, deklaroi se terroristi u vra si rrjedhojë e hedhjes në erë të automjetit në të cilin gjendej.

Bëhet e ditur se terroristi që përdorte emrin e koduar "Bahoz Erdal" u mor në objektivë ditën e premte ndërsa shkonte nga rajoni Himo i Sirisë për në Kamëshllë (Kamışlı).

Në këtë atentat, krahas terroristit në fjalë, u vranë edhe 8 persona të tjerë, ndër të cilët edhe truprojat e terroristit.

Hasekavi, nënvizoi se organizata terroriste PKK është në pozicionin e pushtuesit në tokat e Sirisë dhe siguron një mbështetje të rëndësishme për regjimin e Esadit.

Terroristi Ferman Hysejin (Ferman Hüseyin) i lindur në Siri në vitin 1969, për herë të fundit në muajin shtator në nënprefekturën Daëllëxha (Dağlıca) të Hakkarit kishte udhëhequr sulmin tradhtar kushumë ushtarë turq ranë dëshmorë.Lajme të ngjashme