Stambolli i gatshëm për kremtimin e përvjetorit të 563-të të ngadhënjimit

Ceremonia e kremtimit do të filloj në orën 17.00 sipas orës së Turrqisë.

Stambolli i gatshëm për kremtimin e përvjetorit të 563-të të ngadhënjimit

Ngadhënjimi i Stambollit, i cili mbylli një periudhë dhe filloi një të re, do të kremtohet me një ceremoni madhështore që do të organizohet në orën 17.00 sipas orës së Turqisë.

Presidenti Recep Tayyip Erdogan dhe Kryeministri Binali Yildirim do të marrin pjesë në këtë ceremoni që organizohet me rastin e përvjetorit të 563-të të ngadhënjimit.

Për të gjallëruar ngadhënjimin është ndërtuar një skenë prej 45oo metrash katrorë.

Në këtë ceremoni do të bëjnë shfaqjen e tyre edhe skuadrilja akrobatike “Yjet turke”.

Ndërkohë ceremonia do të mund të ndiqet edhe nëpërmjet celularëve, tabletëve dhe kompjuterëve me anë të një aplikacioni të posaçëm të përgatitur nga Bashkia e Metropolit të Stambollit në 6 gjuhë të ndryshme.

Ky aplikacion do të mund të shkarkohet në adresën http://link.ibb.gov.tr/simultane.Lajme të ngjashme