Turqi - Së shpejti rregullat e angazhimit do të zbatohen kundër PYD

Turqia bëhet gati të zbatojë rregullat e angazhimit (ushtarak) edhe për PYD, krahu i organizatës terroriste PKK në Siri.

486877
Turqi - Së shpejti rregullat e angazhimit do të zbatohen kundër PYD
fırtına obüs.jpg

Në kodrat dominuese përballë vendbanimeve Afrin dhe Kobani janë pozicionuar obusët “Furtuna”.

Në rast të përballjes me ndonjë sulm të çfarëdoshëm të PYD-së Turqia do të godasë kantonet e PYD-së përtej kufirit (në Siri).

Ka prova serioze që PYD i dërgon PKK-së përmes qytezës Kamisli (Kamışlı) përforcime me armë, municion dhe personel.Lajme të ngjashme