Turqi-Nesër fillon këmbimi i refugjatëve 1 për 1

Zbatimi i formulës së këmbimit “1 për 1", të cilën Turqia i propozoi BE-së do të filloj nesër.

Turqi-Nesër fillon këmbimi i refugjatëve 1 për 1

Formula e këmbimit “1 për 1", të cilën Turqia i propozoi BE-së me qëllim të thyerjes së zinxhirit të kontrabandimit me qenie njerëzore dhe marrjen nën kontroll të emigrimit të jashtëligjshëm, do të hyjë në fuqi nesër.

Sipas këtij zbatimi që do të filloj nesër, për çdo sirianë që do të kthehet në Turqi nga ishujt grek, nga Turqia do të dërgohet nga një sirianë në vendet e BE-së.

Sipas marrëveshjes refugjatët, të cilët do të dërgohen në Evropë prioritet do të kenë ata të cilët kanë nevojë për mbikëqyrje me vajzat e reja dhe grat.

Kjo formulë që njihet si “formula e këmbimit 1 për 1" fillimisht do të përfshijë rreth 72 mijë sirianë.


Fjalët Kyçe: këmbim , refugjatët , Greqi , Turqi , BE

Lajme të ngjashme