Armën turke të këmbësorisë e kërkon edhe Amerika

Nga vende si ShBA, Kili dhe Azerbajxhani vazhdojnë të vijnë kërkesa intensive për armën e këmbësorisë të llojit MPT-76, armë të cilën Turqia e ka prodhuar me mundësitë e veta.

milli piyade tüfeği mpt-76_a.jpg

Nga vende si ShBA, Kili dhe Azerbajxhani vazhdojnë të vijnë kërkesa intensive për armën e këmbësorisë të llojit MPT-76, armë të cilën Turqia e ka prodhuar me mundësitë e veta.

MPT-76 deri më tani i ka kaluar me sukses të gjitha testet dhe me veçoritë që ka, ajo është e vetmja në botë.

Planifikohet që fillimisht arma kombëtare e këmbësorisë të përdoret në Forcat e Armatosura Turke.

Arma e këmbësorisë prodhim turk MPT-76 pritet me një interes të madh edhe në panairet e ndryshme ndërkombëtare.

Vitet e fundit industria turke e mbrojtjes po shënon suksese të njëpasnjëshme dhe po realizon projekte të rëndësishme kombëtare.


Lajme të ngjashme