Presidenti Erdogan kritikon BE-në për vonesën e fondeve ndihmë për refugjatët

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan, kritikoi të hënën BE-në për ngadalësinë në zhbllokimin e fondeve ndihmë prej e miliardë eurosh, që janë për 2,7 milionë refugjatë sirianë të strehuar në Turqi dhe për të frenuar fluksin e emigrantëve drejt Evropës.

Presidenti Erdogan kritikon BE-në për vonesën e fondeve ndihmë për refugjatët
“Po bëhen tashmë katër muaj dhe presim që të na i japin”, tha Presidenti Erdogan gjatë një fjalimi publik në Ankara, ndërkohë që njëkohësisht BE-ja po zhvillonte një mbledhje të jashtëzakonshme në Bruksel me Turqinë për çështjen e emigrantëve.


Lajme të ngjashme