Brukseli mirëpret samitin e BE-së

Samiti do të organizohet nën patronazhin e Kryetari të Këshillit të Evropës, Donald Tusk.

Brukseli mirëpret samitin e BE-së

Samiti do të mbahet nën patronazhin e Kryetarit të Këshillit të Evropës, Donald Tusk, ndërsa do të marrin pjesë të gjitha vendet anëtare të Bashkimit Evropian.

Në këtë samti do të bisedohet edhe në lidhje me zhvillimet në procesin e anëtarësimit që paraqesin një kornizë të gjerë të marrëdhënieve Turqi-BE.

Në rendin e ditës të samitit krahas bashkëpunimit në lidhje me krizën e emigrantëve do të jenë edhe marrëdhëniet mes Turqisë dhe BE-së.

Në kuadër të samitit, Kryeministri Ahmet Davutollu (Ahmet Davutoğlu) do të ketë një takim me Sekretarin e Përgjithshëm të NATO-s, Jens Stoltenberg.

Davutollu në përfaqësinë e përhershme të Turqisë në Bruksel gjithashtu do të ketë një takim edhe me Kancelaren gjermane, Angela Merkel dhe Kryeministrin e Holandës, Mark Rutte.Lajme të ngjashme