Tusk: Kriza e refugjatëve, çështje e përbashkët Turqi-BE

Kryeministri turk, Ahmet Davutoglu dhe presidenti i Këshillit të Bashkimit Evropian Donald Tusk, patën një takim kokë më kokë dhe mes delegacioneve në rezidencën ”Çankaya”, dje në Ankara.

444292
Tusk: Kriza e refugjatëve, çështje e përbashkët Turqi-BE

Pas takimit ata zhvilluan edhe një konferencë të përbashkët për median, e fokusuar përgjithësisht mbi çështjen e refugjatëve.

Kryeministri turk, Ahmet Davutoglu tha se kanë diskutuar si një çështje të përbashkët kryesisht për presionet e krijuara mbi Turqinë dhe BE-në dhe rrugëzgjidhjet, problematikën e refugjatëve dhe veçanërisht zhvillimet në Siri.

“Çështja e refugjatëve është një çështje e përbashkët mes Turqisë dhe BE-së”, tha Davutoglu.

“Më 29 nëntor, në planin e përbashkët të veprimit që shpallëm, diskutuam një sërë çështjesh dhe nxorëm një kuadër shumë të rëndësishëm. Me këtë plan veprimi marrëdhëniet Turqi-BE kaluan në një fazë të re”, theksoi ai.Lajme të ngjashme