Operacioni “Burimi i Paqes”

Qëllimi ynë është paqja
objektivi është terrorizmi

Parajsa e zogjve në Manyas, një prej habitateve më të rëndësishëm të botës

Këto ditë në nënprefekturën Bandirma të Balikesirit ka një aktivitet të ri, pasi në parajsën mbi tokë janë duke u ndërtuar vende të reja të vëzhgimit.

Parajsa e zogjve në Manyas, një prej habitateve më të rëndësishëm të botës

Udhëpërshkruesi i njohur Evliya Çelebi e krahasonte liqenin e “Manyas" me mjediset e parajsës, ndërsa ujin e liqenit e quante “Uji i Jetës".

Një numër i madh projektesh po vihen në veprim për të prezantuar në arenën ndërkombëtare “Parajsën e Zogjve të Manyas" ku jetojnë më shume se 260 mijë specie zogjsh.

Drejtori Rajonal i Parqeve Kombëtare dhe Natyrore Yahya Gyngor tha: “Do të rinovojmë sistemet e kamerave që vizitorët të kenë mundësi për të marr pamje dhe do të mund të vëzhgohen zogjtë më mirë. Do të rinovohet edhe kulla e vëzhgimit të shpezëve që është më e rëndësishmja do të ndërtojmë një tunel për monitorimin e shpezëve të gjatë 350 metra prej ku vëzhguesit do të mund ti monitorojnë shpezët pa i shqetësuar".Lajme të ngjashme