Egjeu dhe kufiri tokësor do të mbikëqyret 24 orë në ditë

Egjeu dhe kufiri tokësor do të mbikëqyret 24 orë në ditë

Egjeu dhe kufiri tokësor do të mbikëqyret 24 orë në ditë

Gjatë vizitës së kancelares gjermane Angela Merkel në Turqi, pika më spikatëse e kompromisit prej 10 pikash për të ulur në minimum dyndjen e emigrantëve, ishte vendimi për të thirrur në detyrë NATO-n gjatë mbledhjes së ministrave të saj të mbrojtjes.

Turqia dhe Gjermania planifikojë që NATO të mbikëqyrë nga ajri dhe deti.

NATO me anë të satelitëve do të shohë 24 orë në ditë edhe lëvizjet më të vogla të emigrimit në Egje dhe në kufirin tokësor Turqi-Siri.

Kurse në lidhje me bashkëpunimin detar NATO-ja mund të ndihmojë në çështjen e mbikëqyrjes së detit për të mbështetur punën e FRONTEX-it (Agjencia Evropiane e Kufijve) dhe të rojës bregdetare turke”.Lajme të ngjashme