Turqi – 2015-a, vit rekord në aplikimin e patentave

Sipas të dhënave të Institutit Turk të Patentave (TPE) numri i zbulimeve ne vitin 2015 në Turqi shënoi një ‘bum’ duke u rritur 13% në krahasim me vitin e mëparshëm.

Türk Patent Enstitüsü.jpg
türk mucitler uluslararası fuarda üç ödül kazandı.jpg

Afërsisht gjysma e 5 mijë e 512 aplikimeve që janë bërë pranë këtij instituti për patenta janë nga Stambolli.

Me përjashtim të Muş-it, Sinop-it, Ardahan-it dhe Iğdır-it, aplikime janë bërë nga të 81 provincat administrative që ka gjithsej Turqia.Lajme të ngjashme