Projekti i Çartur, Kanali i Stambollit, hyn në fazën e tenderimi

Po hidhen hapat e fundit për Kanalin e Stambollit, një nga projektet më çartura të botës, shkruan e përditshmja “Sabah” në numrin e sotëm.

Projekti i Çartur, Kanali i Stambollit, hyn në fazën e tenderimi

Janë identifikuar cilësitë e përdorimit dhe shfrytëzimit të tokave e parcelave që ndodhen mbi itinerarin e projektit.

Plani i përgatitur në këtë kuadër i është dorëzuar Ministrisë së Mjedisit dhe Urbanizimit. Kanali i Stambollit do të shndërrojë pjesën më të madhe të Stambollit në një ishull.Kanali i Stambollit

Procesi i tenderimit pritet të fillojë në muajt e ardhshëm. Përmes këtij projekti Deti i Zi do të lidhet me Detin e brendshëm Marmara me anë të një ngushtice artificiale.

Parashikohet që nga ky kanal të kalojnë në ditë 150-160 anije.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme