Kuvendi i Madh Popullor i Turqisë votën për kryeparlamentarin e

Kanë përfunduar aplikimet për kandidat si kryetarë të Kuvendit të Madh të Turqisë.

Kuvendi i Madh Popullor i Turqisë votën për kryeparlamentarin e

Kanë përfunduar aplikimet për kandidat si kryetarë të Kuvendit të Madh të Turqisë. Ndërkohë sot pritet të nisë dhe seanca e parë për votimin e kandidatëve.

Për kryetarë të Parlamentit të Turqisë kandidojnë: İsmail Kahraman nga AK Partia, i cili është deputet i Stambollit. Deputete e Partisë Republikane Popullore në Ankara, Gülsün Bilgehan, Deputet i Partisë Nacionaliste (MHP) të Kajeserit, Yusuf Halaçoğlu dhe deputeti i Partisë Demokratike të Popujve (HDP) Dengir Mir Mehmet Fırat.

Seanca e parë e konstituimit të Parlamentit të Turqisë u realizua më 17 nëntor.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme