Turqia ndez dritën jeshile për operacionin tokësor ndaj DAESH

Kryeministri Ahmet Davutoglu përpara samitit të G20, ndezi dritën jeshile për një operacion ushtarak ndaj DAESH-it.

414477
Turqia ndez dritën jeshile për operacionin tokësor ndaj DAESH

Kryeministri në një reportazh për CNN International, bëri të ditur se së bashku me koalicionin në pararojën e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, nëse do të ketë një strategji të mirë, Turqia është e gatshme të marrë pjesë në operacionin tokësor kundër DAESH-it.

“Fuqia tokësore është një gjendje që duhet ta diskutojmë dhe ta ndajmë së bashku. Ne kemi nevojë për një strategji të integruar për operacione tokësore dhe ajrore. Por Turqia nuk mund të mbartë e vetme të gjithë barrën” tha Kryeministri Davutoglu.

 


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme