Parajsa e Zogjve, Kizilirmak, drejt UNESCO-s

Turqia përgatitet të fusë në UNESCO Deltën e Kizilirmakut, delta e vetme në brigjet e Detit të Zi dhe e njohur si parajsa e zogjve.

Parajsa e Zogjve, Kizilirmak, drejt UNESCO-s

Vazhdojnë punimet për të futur në UNESCO Deltën e Kızılırmak-ut, e cila gjendet në Samsun dhe që është sipërfaqja ujore e vetme në brigjet e Detit të Zi që ka arritur të ruajë në masën më të madhe veçoritë natyrore.

Delta ka një sipërfaqe prej 55 mijë hektarësh dhe gjatë të 12 muajve të vitit mirëpret lloje të ndryshme të zogjve.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme