Turqi – Qindra OJQ i bëjnë thirrje PKK-së të lërë armët

Qindra përfaqësues të organizatave të ndryshme të shoqërisë civile, të cilat janë aktive në lindje dhe juglindje të Anadollit, i bënë thirrje të martën nga qyteti i Diyarbakir-it organizatës terroriste PKK të lërë armët.

Turqi – Qindra OJQ i bëjnë thirrje PKK-së të lërë armët

-“Për të ardhur paqja dhe për të vazhduar me reformat organizata terroriste PKK duhet të lërë armët menjëherë”, - tha Çakırcı dhe vijoi më tej me këto fjalë: "Procesi i zgjidhjes dhe i reformave duhet të rifillojë. Nuk duhet të hiqet dorë nga hapat e hedhura deri tani. Duhet të punohet bashkërisht për një kushtetutë me të drejta të gjëra. Nëse ne qëndrojmë të palëkundur për zgjidhjen e këtij problemi në mënyrë demokratike atëherë do të kemi një zgjidhje të qëndrueshme. Ne duhet të gjejmë ata që hedhin baltë mbi bashkëpunimin tonë. Duhet të gjejmë ata që punojnë për të prishur këtë vëllazëri dhe të luftojmë kundër tyre".


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme