Ministria e Jashtme e Turqisë dënon vendimin e Izraelit

Ministria turke reagoi ndaj vendimeve të fundit të qeverisë izraelite për vazhdimësinë e aktiviteteve të jashtëligjshme në tokat e pushtuara palestineze dhe ndërtimin e banesave të reja izraelite në këtë vend.

Ministria e Jashtme e Turqisë dënon vendimin e Izraelit

“Është e pamundur pranimi i këtyre aktiviteteve që dëmtojnë perspektivën e zgjidhjes me dy shteteve dhe që bien në kundërshtim me drejtësinë ndërkombëtare” shkruhej në deklaratën e Ministrisë së Jashtme të Turqisë.

Pas prishjes së dy ndërtesave, Kryeministri izraelit, Benjamin Netanjahu kishte autorizuar fillimin e ndërtimit të menjëhershëm të 300 banesave në Bregun Perëndimor dhe u bë e ditur se planifikohet edhe ndërtimi i më shumë se 500 banesave në Jerusalemin Lindor, pushtuar dhe aneksuar nga Izraeli.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme