Nata e mirë e Kadrit

Sonte bota islame do të festojë Natën e Mirë të Kadrit.

Nata e mirë e Kadrit

Sonte bota islame do të kremtojë Natën e Mirë të Kadrit.

Sipas fesë islame Nata e Kadrit është më e vlefshme se sa 1 mijë muaj.

Në këtë natë, në të cilën ka filluar edhe shpallja e Kuranit famë lartë, "hapen dyert e qiejve dhe është një natë kur pranohen të gjitha lutjet dhe pendimet".

Kreu i Entit i Çështjeve Fetare të Turqisë, Dr. Mehmet Gormez në mesazhin e tij të publikuar me rastin e Natës së Kadrit vuri theksin në rëndësinë e kësaj nate.

Në mesazhin e tij Gormez shkruan kështu: "Rruga për tu ngritur tek Allahu kalon nëpërmjet bërjes llogari të nefesit, vlerësimit të të kaluarës tonë, marrjes në pyetje të ditëve të kaluara në përgjumësi dhe nga pendimi për mëkatet tona".


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme