Kalaja e Drakullës mund të kthehet në një shesh xhirimi

Një ekip arkeologësh kanë zbuluar hapësira që i përkasin kohërave të hershme, të cilat përdoreshin si burgje, dhe në të cilat dyshohet të ketë qëndruar edhe Vlad Tepeshi i III-të, i njohur si Konti Drakula.

332600
Kalaja e Drakullës mund të kthehet në një shesh xhirimi

Xhan thekson se një kalim i tillë sekret si ky, nuk ekziston askund tjetër në Turqi.

Drakula ka shumë të ngjarë që në kështjellën Tokat të jetë vendosur rreth vitit 1442, dhe të jetë liruar pas vrasjes të babait dhe vëllait të tij. Atëherë, siç besohet, ai kishte filluar hakmarrjen e përgjakshme. Prefekti Xhan vë në dukje se kështjella e Tokat-it kishte shërbyer si burg, ndërsa në mesin e të burgosurve më i njohuri ishte Drakula.

Personazhi dhe vepra e Vlade Tepesh III, shpesh është inspirim për artistët. Historia më interesante për Drakulën është romani i Brame Stoker i vitit 1897.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme