Forcat e Armatosura Turke sot 2 224 vjeç

Shtatmadhoria e Turqisë përgatiti një videoklip me ngjarjet më të rëndësishme dhe që cilësohen si pika kthesë të historisë, të korrura nga Forcat e Armatosura Turke.

Forcat e Armatosura Turke sot 2 224 vjeç

Videoklibi 3 minuta i gjatë që u përhap gjerësisht në media për një kohë fare të shkurtër, fillon me daljen në front të Metehanit në vitin 209 para erës sonë, pra 2 mijë e 224 vjet më parë kur janë themeluar Forcat e Armatosura Turke.

Në videoklip zënë vend pamje nga Beteja e Manzikert “Malazgirt”, Ngadhënjimi i Stambollit, Fitorja e Çanakalasë dhe Beteja e Dumlupinar (Büyük Taarruz).

Ndërsa slogani i vidioklibit është “Efektiv, Shkurajues dhe i Respektuar”.

Në filmime zënë vend edhe stërvitjet e shumta tokësore, detare dhe ajrore të ushtarëve turq dhe ndihma e tyre që vendet ku janë me mision.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme