Stërvitja ushtarake Shqiponja e Anadollit tregon fuqinë e Turqis

Stërvitja ajrore “Shqiponja e Anadollit 2015/1” u zhvillua nën vëzhgimin e autoriteteve të larta zyrtare dhe u ndoq nga media të shteteve të ndryshme.

Stërvitja ushtarake Shqiponja e Anadollit tregon fuqinë e Turqis

Sipas skenarit të përgatitur për këtë trajnim, operacioni filloi me ngritjen e avionëve Baza e 3-të Ushtarake në rrethin Konja.

Brifing i stërvitjes në fjalë u ndoq edhe nga Komandanti i Forcave Ajrore Turke,Gjeneralarmate Akın Öztürk.

Stërvitja që për herë të parë filloi në vitin 2001, zhvillohet çdo vit me pjesëmmarje kombëtare ose ndërkombëtare në Qendrën e Shqiponjave të Anadollit.

Në stërvitjen e këtij viti morën pjesë 104 avionë dhe një personel prej 1500 vetash nga NATO, SHBA, Gjermania, Anglia, Spanja dhe Pakistani.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme