Erdogan: Sistemit parlamentar i ka skaduar afati

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdogan, deklaroi se Turqia duhet të reformojë sistemin qeverisës.

Erdogan: Sistemit parlamentar i ka skaduar afati

I pranishëm në Asamblenë 26. të Zakonshme të Unionit të Dhomave Bujqësore të Turqisë, Presidenti Erdogan theksoi se “sistemit parlamentar i ka skaduar afati”, duke shprehur në këtë formë domosdoshmërinë e sistemit presidencial dhe kushtetutës së re.

“Jam i obliguar të përmbush përgjegjësitë, me të cilat jam ngarkuar. Sepse populli për këtë qëllim më ka autorizuar. Mendoj që për Turqinë e re kemi nevojë për sistemin presidencial”, tha lideri turk.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme