Turqia ka luajtur një rol të rëndësishëm në shumë fusha

Sekretari i OKB-së bëri fjalë me lëvdata për kontributin e Turqisë

Turqia ka luajtur një rol të rëndësishëm në shumë fusha

Turqia ka luajtur një rol të rëndësishëm në shumë fusha

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, Ban ki-Mun ka thënë se Turqia përveç kryesimit të radhës të Grupit G-20 gjatë vitit 2015, ka luajtur rol të rëndësishëm në shumë fusha.

Në një konferencë të organizuar në selinë e Organizatës për Zhvillim dhe Bashkëpunim Ekonomik, OECD në Paris, Ban ki-Mun tha se Turqia ka dhënë kontribut të rëndësishëm posaçërisht në strehimin e refugjatëve sirianë.

“Kombet e Bashkuara vlerësojnë lartë kontributin e Turqisë të dhënë në aktivitetet humanitare dhe gjithashtu japin kontributin e tyre”, ka thënë Sekretari Mun.

Si gjithashtu theksoi se Turqia për shkak të pozitës së saj gjeografike është një vend i rëndësishëm.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme