Detajet e operacionit të ushtrisë turke në Siri (video)

Më poshtë do të gjeni disa detaje dhe kode të operacionit impresionues 9-orësh “Shah Eufrat” që ushtria turke realizoi për transferimin e amaneteve në Tyrben dhe Vendrojën e Nderit të Sulejman Shahut në Siri.

Detajet e operacionit të ushtrisë turke në Siri (video)

Pas mbajtjes së qëndrimit të nderit një skuadër pushkatarësh bëri të shtëna nderi.

Më pas Myftiu i Provincës së Shanllëurfës bëri lutjen e rastit dhe mbi supet e ushtarëve arkivolet u transferuan për në vendprehjen e përkohshme.

Edhe këtu u kënduan sure nga Kur’ani Famëlartë dhe u bënë lutje. Dheu i ruajtur në enë të posaçme që kishin sjellë ushtarët nga Tyrbja e Sulejman Shahut u vendos pranë arkivoleve.

Pas përfundimit të ceremonisë dy ushtarë filluan të mbanin shërbim nderi në hyrje të tyrbes.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme