Turqi – G20 rrit bashkëpunimin kundër financimit të terrorizmit

Sipas komunikatës përfundimtare ministrat e Financave dhe guvernatorët e Bankave Qendrore të G20-s të mbledhur në Stamboll premtuan se do të riforcojnë bashkëpunimin mes tyre për të luftuar kundër terrorizmit.

Turqi – G20 rrit bashkëpunimin kundër financimit të terrorizmit

Ministrat e Financave dhe guvernatorët e Bankave Qendrore të G20-s të mbledhur në Stamboll premtuan se do të riforcojnë bashkëpunimin mes tyre për të luftuar kundër terrorizmit, sipas komunikatës përfundimtare.

Ministrat e Financave dhe guvernatorët e Bankave Qendrore të G20-s u bënë thirrje të gjitha vendeve të përshpejtojnë dakordësinë e tyre me normat ndërkombëtare, veçanërisht për sa i përket shkëmbimit të informacioneve dhe ngrirjes të të ardhurave të terroristëve”, vijon teksti.

Ministrat u shprehën gjithashtu për një riforcim të transparencës të sistemeve të pagesave me qëllim për të reduktuar rreziqet për mashtrim për shkaqe të financimit të terrorizmit dhe pastrimit të parave.

 


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme