Turqia furnizon Qipron me "ujin e paqes"

Ujësjellësi që do të furnizojë me ujë të pijshëm Republikën Turke të Qipros së Veriut është projekti i parë në botë i këtij lloji dhe do të jetë gati në 20 korrik 2015.

Turqia furnizon Qipron me "ujin e paqes"

Ujësjellësi që do të bartë ujin e paqes nga Turqia në Republikën Turke të Qipros së Veriut është projekti i parë në botë që transporton ujë duke kaluar detin me sistemin e tubacionit të varur.

“Projekti kushton 1.2 miliardë dollarë. Nëpërmjet këtij projekti të madh atdheu mëmë, Turqia, do të sigurojë për bijën e saj Qipron turke 75 milionë metra kub ujë të pijshëm në vit” - tha në fjalën e tij Ministri për Pyjet dhe Punët Hidrike, Vejsel Erollu.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme