Java e përkujtimore e Ataturkut

Populli turk besnikërinë që ndaj Ataturkut, liderit të pavdekshëm, krijuesit të Turqisë së ndritur, ashtu si çdo vit edhe sivjet e manifeston me ndjenjat e tij më të sinqerta.

Java e përkujtimore e Ataturkut

Populli turk besnikërinë ndaj Ataturkut, liderit të pavdekshëm, krijuesit të Turqisë së ndritur, ashtu si çdo vit edhe sivjet e tregon me ndjenjat e tij më të sinqerta.

Ataturku i Madh i dhuroi popullit turk një shtet plotësisht të pavarur, laik, demokratik dhe bashkëkohor. Ai i përjetoi popullit turk ndjenjën e të qënurit i lumtur, i lëvduar që i dhuroi njerëzimit një lider të tillë.

Populli turk është krenar që jeton i lirë dhe i pavarur nga asnjë në vendin e Republikës, të cilën Ai, shokët e tij të armëve dhe një komb e krijuan me një mijë e një vështirësi dhe me dashurinë që ushqenin për popullin dhe shtetin.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme