Java e përkujtimore e Ataturkut

Populli turk besnikërinë që ndaj Ataturkut, liderit të pavdekshëm, krijuesit të Turqisë së ndritur, ashtu si çdo vit edhe sivjet e manifeston me ndjenjat e tij më të sinqerta.

Java e përkujtimore e Ataturkut

Ataturku ishte një politikan largpamës, ishte një burrë shteti dhe një njeri revolucionar e reformator… Revolucionet dhe reformat që realizoi me identitetin e tij prej gjeniu, Ai i dha popullit turk shansin për të kapur nivelin e qytetërimit bashkëkohor. Dhe me të vërtetë, Republika e Turqisë, edhe pse ishte një shtet i ri, nën udhëheqjen e Tij nisi rimëkëmbjen dhe zhvillimin kombëtar.

Ataturku i Madh, i vetëdijshëm për përgjegjësinë historike që kishte marrë përsipër ndryshoi jo vetëm fatin e kombit turk, por edhe rrjedhën e historisë, Ai luajti rol strategjik në ritrajtësimin e botës. Arriti që të jetë një burim mendimesh për njerëzimin.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme