Formula 1 vitin e ardhshëm vjen me më shumë gara

"Sezoni i Formula 1 do të fillojë në mes të marsit të vitit të ardhshëm dhe do të përfundojë në mes të nëntorit", bëri të ditur kryetari dhe CEO i Formula 1, Stefano Domenicali në një deklaratë.

1715137
Formula 1 vitin e ardhshëm vjen me më shumë gara

Formula 1 do të zhvillojë më shumë gara në historinë e saj vitin e ardhshëm.

"Sezoni i Formula 1 do të fillojë në mes të marsit të vitit të ardhshëm dhe do të përfundojë në mes të nëntorit", bëri të ditur kryetari dhe CEO i Formula 1, Stefano Domenicali në një deklaratë.

Duke kujtuar se 15 nga 22 garat janë zhvilluar këtë vit, Domenicali njoftoi se në vitin 2022 ata do të zhvillojnë një garë më shumë se këtë vit.

Ndërkohë që në historinë e Formula 1 organizoheshin 22 gara në një sezon, vitin e ardhshëm do të ketë 23.

Për ta bërë ngjarjen më emocionuese këtë vit janë mbajtur edhe garat në shpejtësi (Sprint).

3 pilotë që hyjnë në mesin e të parëve në garë fitojnë përkatësisht 3, 2 dhe 1 pikë.

"Ne nuk do të përdorim këtë format të garës kudo, por duam ta bëjmë këtë në rreth një të tretën e garave", tha Domenicali.

Formati F1 Sprint u zbatua për herë të parë këtë vit në pistat Silverstone dhe Monza dhe do të zbatohet edhe në pistën Interlagos në Brazil muajin e ardhshëm, për herë të fundit këtë vit.Lajme të ngjashme