Atletet turke fituan 4 medalje të tjera në Poloni

Atletet paraolimpike turke, që garojnë në Kampionatin Evropian të Atletikës Paraolimpike në Poloni, fituan 4 medalje të tjera.

1651633
Atletet turke fituan 4 medalje të tjera në Poloni

Në kampionatin në Bydgoszcz, atletja turke Zübeyde Süpürgeci, e cila garoi në finalen 400m për femra në kategorinë T54, fitoi medaljen e argjendtë me një kohë 58.80 dhe mori medaljen e saj të dytë në këtë kampionat.

Në finalen 400m në kategorinë T53 për femra, atletja tjetër turke Hamide Doğangün fitoi medaljen e argjendtë me një kohë 56.46 dhe Zeynep Acet medaljen e bronztë me një kohë 1.06.71.

Duke garuar në finalen e hedhjes së gjyles për femra në kategorinë F41, Rabia Cirit fitoi medaljen e argjendtë me rezultatin 7,61 metra.

Në fund të tre ditëve të para, ekipi turk rriti në 10 numrin e medaljeve në këtë organizim (2 ari, 4 argjendi dhe 4 bronzi).Lajme të ngjashme