Kosova bëhet anëtare e federatës Evropiane të Hendbollit

Federatat kombëtare, anëtaret e Federatës Evropiane të Hendbollit (EHF) kanë vendosur që Federatën e Hendbollit të Kosovës (FHK) ta pranojnë me të drejta të plota.

Kosova bëhet anëtare e federatës Evropiane të Hendbollit

Kështu, Federata e Hendbollit të Kosovës (FHK) bëhet anëtarja e 50-të e Federatës Evropiane të Hendbollit (EHF). Ky vendim u mor në Dublin, gjatë punimeve të Kongresit të 12-të të EHF-it, ku shumica e madhe e vendeve anëtare votojë në favor të Kosovës.

Pra, 20 shtatori do të hyjë në historinë e sportit të pavarur kosovar si datë historike kur hendbolli bëhet sporti i parë kolektiv i cili pranohet me të drejta të plota dhe kështu i hap dyert edhe për sportet tjera


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme