Kalendari historik, 29 dhjetor

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 29 dhjetor.

1553840
Kalendari historik, 29 dhjetor

29 dhjetor 1967 – Pas sulmeve të njohura botërisht si “Krishtlindja e Përgjakur”, në Qipro u themelua “Administrata Turke e Qipros” nën drejtimin e dr. Fazil Kuçuk.

29 dhjetor 1995 – Në “Krizën e Kardakut”, e cila shpërtheu pas ngecjes së anijes turke me emrin “Figen Akat” në ishujt shkëmborë të Kardakut, Ankaraja zyrtare i dërgoi Greqisë një notë proteste ku i bënte të ditur Athinës se këta shkëmbinj ishin pjesë e territoreve të Turqisë. Me kundërnotën e protestës që mbante datën 10 janar 1996, Greqia pretendoi se shkëmbinjtë ishin të sajat, gjë që i çoi këto dy vende në prag lufte.Lajme të ngjashme