Kalendari historik, 8 dhjetor

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 8 dhjetor.

1541161
Kalendari historik, 8 dhjetor

8 dhjetor 1980 – John Lennon, themelues i grupit legjendar “Beatles”, u qëllua për vdekje para shtëpisë së tij në Nju-Jork nga fansi me çrregullime mendore, Mark David Chapman. Lennon ishte vetëm 40 vjeç ai vdiq.

8 dhjetor 1987 – Në Palestinë nisi lëvizja e njohur si Intifada I. Protestat filluan për shkak të përplasjes në Izrael të një kamioni të drejtuar nga një kolon hebre me një automjet me 4 palestinezë brenda dhe me pasojë vdekjen e palestinezëve. Brenda një kohe të shkurtër protestat u shndërruan në një lëvizje kryengritëse që përfshiu të gjithë Palestinën. Populli palestinez i la mënjanë të gjitha dallimet politike dhe ndërmori veprime të përbashkëta kundër dhunës izraelite.Lajme të ngjashme