Kalendari historik, 27 nëntor

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 29 nëntor.

1533878
Kalendari historik, 27 nëntor

27 nëntor 1895 – Alexandre Dumas, shkrimtar francez me famë botërore dhe autor i veprave klasike si “Tre Muskëterët” dhe “Konti i Monte-Kristos”, u nda nga jeta në moshën 71-vjeçare.

27 nëntor 1942 – Ushtritë gjermane pushtuan qytetin e Tulonit, ku ndodhej e ankoruar Marina Franceze. Për të parandaluar rënien e saj në duart e gjermanëve, marinarët francezë e zhdukën të gjithë flotën duke fundosur 73 anije.

27 nëntor 1950 – Në Kore shpërtheu beteja 4-ditore e Kunu-risë. Brigada Turke me 5.000 trupa parandaloi asgjësimin e plotë të Armatës 8. të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, e cila ishte rrethuar nga forcat kineze dhe koreanoveriore disa herë më të mëdha në numër, duke korrur praktikisht e vetme një fitore historike në Kunu-ri.Lajme të ngjashme